Vases

Vases

Jaime Hayon

Hand knotted Tibetan wool and silk

Prisband 11

For more pricing information please request a price list or contact your nearest showroom.

Guide för storlek och passform

  • Designerberättelse

    Den spanska designern Jaime Hayons verk har satt honom i spetsen för en ny våg av designers som suddar ut gränserna mellan konst, dekoration och design. 

    Jaime Hayon föddes i Madrid 1974 och intresserade sig som tonåring för skateboardkultur och graffitikonst - grunden för de djärva men ändå nyckfulla bilder som är så allmänt förekommande i hans arbete idag. Efter att ha studerat industridesign i Madrid och Paris gick han med i Fabrica 1997, design- och kommunikationsakademin som finansieras av Benetton, och befordrades kort därefter till chef för deras designavdelning, där han ansvarade för projekt som sträckte sig från butiks-, restaurang- och utställningskoncept och -design till grafik. Åtta år senare gav sig Jaime ut på egen hand, först med kollektioner av designerleksaker, keramik och möbler, följt av inredning och installation. Hans arbete har visats i Tysklands Vitra Museum, Londons Design Museum, Rotterdams Vivid Gallery, Gronginger-museet och Basel Art Fair och har väckt uppmärksamhet bland prestigefyllda konstsamlare. Han har vunnit flera priser, bland annat "Best Installation" (Icon Magazine), "Breakthrough Creator"(Bakgrund Magazine) och 2006 Elle Deco International Award. År 2008 var Jaime hedersgäst vid Belgiens Interieur biennalen, den yngsta personen någonsin att ta emot utmärkelsen. 

    Jaime Hayons mattkollektion fångar hans kreativa energi och ovanliga vision, där var och en speglar hans udda fantasi och vanvördnad för konventionell design.

    www.hayonstudio.com

Du kanske också gillar