Tribal Diamond

Tribal Diamond

Diane von Furstenberg

Hand knotted Tibetan wool

Prisband 6

For more pricing information please request a price list or contact your nearest showroom.

Guide för storlek och passform

 • Designerberättelse

  Diane von Furstenberg har sedan hon trädde in i modevärlden 1972 fängslat branschen med sin enastående vision och ikoniska designer. 

  Diane von Furstenberg ansvarar för att få miljontals kvinnor världen över att fira sin kvinnlighet, och hennes designer älskas för sina särpräglade mönster och självsäkra färger som överförts till lyxiga tyger. 

  År 2003 gav sig Diane för första gången in i inredningsvärden med sin exklusiva kollektion för The Rug Company. Färg, mönster och kvalitet är avgörande för Dianes designer och hon vände sig till sitt arkiv av rika ikoniska tryck för att hitta inspiration. Resultatet blev en kollektion med fem sinnliga mattor som är lätta att känna igen, Funky Zebra, Royal Leopard, Grand Rose, Hearts Spiral och Bishop’s Cape. Två år senare utökades DVF-kollektionen med Tribal Diamond, Leopard och Climbing Leopard.

  Designerna blev föregångare inom branschen; Bishop’s Cape lekte med kvalitet, lyster och struktur hos ull- och silkesgarn och använde innovativ teknik med ett upphöjt silkesmotiv på ullbakgrund. Climbing Leopard omdefinierade å andra sidan lyxmattan som den första 150-knutarsdesignen helt i silke.Båda koncepten har sedan fått stor spridning och många beundrare.. 

  Ända från ögonblicket när Diane von Furstenbergs mattkollektion lanserades, förförde den med sina spirituella mönster, som är både sexiga och sofistikerade på en och samma gång. Genom att svara på en ständigt ökande efterfrågan på designer, växer kollektionen fortfarande med introduktionen av nya färgsättningar och trådar och bekräftar sin status som det ultimata inom lyxig och tidlös dekoration för golv. 

  www.dvf.com

Du kanske också gillar