Hue

Hand knotted Tibetan wool and silk

Prisband 11

For more pricing information please request a price list or contact your nearest showroom.

Guide för storlek och passform

 • Designerberättelse

  Som VD och grundare av The Rug Company har Christopher Sharps vision sammanfört mattillverkningskonsten med modern design. 

  Han etablerade ett företag som nu finns representerat i tolv länder och utgör en stor källa till sysselsättning i Nepal. Han har bidragit till att stärka ett gammalt hantverk och skapat en revolution inom mattor. 

  Framgången hos The Rug Companys kollektioner grundar sig inte bara på Sharps passion för att samla mattor, vilken ursprungligen väcktes när han arbetade med filmproduktion i Mellanöstern, utan även i en beslutsamhet att se till att varje aspekt av företaget uppfyller de högsta standarderna samtidigt som man behåller en stark humanistisk hållning. 

  Sharp har alltid satt produktens kvalitet före ekonomisk frestelse och förstår att tillfredsställelse härrör från att göra allt bra. När han startade företaget 1997 befann sig mattbranschen i en nedåtgående negativ spiral. Man reproducerade mattor från glansdagarna under 1700- och 1800-talet men erbjöd lite till framtida generationer. Så är det inte längre. 

  Sharp har kontaktat några av världens mest inflytelserika och inspirerande designers, däribland Paul Smith, Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Tom Dixon, Diane von Furstenberg, Matthew Williamson och Marni, och samarbetar med dem för att skapa samlarobjekt som fångar andan i vår tid.

Du kanske också gillar