Beam

Beam

Tom Dixon

Hand knotted Tibetan wool

Prisband 6

For more pricing information please request a price list or contact your nearest showroom.

Guide för storlek och passform

This product is from our Design Library of past collections and is available to order only. For lead times and further information please contact us.

  • Designerberättelse

    Tom Dixon är en självlärd ensamvarg som gjorde sig ett namn genom att skapa innovativa designer med inspiration av den brittiska industrins unika arv.

    Dixon föddes i Tunisien men har bott i Storbritannien sedan han var fyra år. Han grundade designföretaget "Tom Dixon" 2002 och betraktas nu som en förkämpe inom design. Dixon engagerar sig i innovation och kombinerar det kreativa med det kommersiella.

    Tom Dixon snubblade över designyrket av en slump när han hade lite tid över medan han återhämtade sig från en motorcykelolycka. Han lärde sig hur man blir en designer-skapare 1983 efter att ha upptäckt svetsning när han försökte reparera sin motorcykel. Han var designchef på Habitat och fortsätter att arbeta som kreativ chef för Artek, en finländsk möbeltillverkare som grundades av Alvar Aalto på 1930-talet. Man kan hitta hans arbete i kollektioner på världens ledande museer, däribland London Design Museum, V&A, Centre Pompidou i Paris och Moma i New York.

    The Rug Company lanserade sin kollektion med Tom Dixon under 2009, med ett specialtillverkat pop-up-tält på Portobello Dock, en brygga som omvandlats av Dixon till vad som nu är ett måste att besöka på Londons designled. Tom Dixons mattkollektion sammanfattar The Rug Companys åtagande att kombinera framstående mattdesign med handgjorda hantverk.

Du kanske också gillar